06 September 2010

Anestis Logothetis - Hor!-Spiel/Nekrologlog 1961/Fantasmata 1960


O αφανης Ελληνας συνθετης Ανεστης Λογοθετης, δεν καταφερε ποτε να αποκτησει το δημοσιο profile του Ξενακη, αλλα ουτε και την μυστικιστικη αυρα που περιεβαλλε την προσωπικοτητα του Γιαννη Χρηστου. Το εργο του χαρακτηριζεται απο επιθετικα sound collages, ετη φωτος μακρια απο την διακριτικη musique concrete του Pierre Henry η τις ηλεκτρακουστικες βιομηχανικες κακοφωνιες του Schaeffer. Κινειται με μεθοδικες μανουβρες, προβαλλει στον ακροατη μια αισθηση ασφαλειας η οποια κλονιζεται αποτομα απο τα βιαια tape cut-ups. Το Hor!-Spiel oφειλει να επανακυκλοφορησει επισημα σε LP για να δωθει επιτελους η πρεπουσα προσοχη σε ενα απο τα σημαντικοτερα avant-garde εργα της δεκαετιας του '60.

7 comments :

  1. Kατ αρχήν καλησπέρα και καλώς σε βρίσκω.

    ο Λογοθέτης ήταν προφανώς ο λόγος που βρήκα το μπλόγκ σου ψάχνοντας για τον εν λόγω δίσκο. Το λινκ που δίνεις -και ελπίζω να μην πλήρωσες γι αυτό το cdr της creel pone- είναι από άλλον δίσκο βέβαια και όχι απ' αυτόν.
    Αν είχες κάτι από Λογοθέτη ή αν έχεις προς πώληση θα με ενδιέφερε...
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  2. Καλη σου μερα,

    Εχω πληρωσει για αυτο το cd-r, αφου το βρηκα μετα απο πολυ κοπο και χρονο. Οταν λες ομως οτι το link ειναι απο αλλο δισκο εννοεις οτι εχω κανει εγω καποιο λαθος στο upload η οτι το περιεχομενο του cd-r ειναι ελλατωματικο?
    Οσον αφορα αυτο το lp, το εχω δει μονο μια φορα στη ζωη μου απο κοντα πριν 6 χρονια,αλλα η τιμη ειναι απαγορευτικη για μενα.

    ReplyDelete
  3. O δίσκος που κατέβασα είναι ο δισκος ελληνική ηλεκτρονική μουσική...σπάνιος μεν, αλλά συλλογή και όχι του Λογοθέτη...

    ReplyDelete
  4. ...και τώρα που το ξανακατέβασα κατέβηκε το σωστό! Τι να πω, ευχαριστώ για την προσφορά, κάτι θα μπερδεύτηκε, τον είχα κατεβάσει δυο φορές πρώτα!

    ReplyDelete
  5. χθες βράδυ (πέμπτη 31 μαρτίου) παίχτηκε στο υπόγειο του ινστιτούτου goethe η "οδύσσεια" του λογοθέτη (μεταξύ άλλων).
    ο ιάκωβος κονιτόπουλους, που διηύθυνε, ήταν χάρμα οφθαλμών, σχεδόν πετούσε χορεύοντας, προφανώς απ' τη χαρά του να παρουσιάσει ένα τόσο ωραίο έργο. η χαρά ήταν έκδηλη και στα πρόσωπα των ερμηνευτών στο τέλος.
    σπάνια απόλαυση και για μένα, και για τη φίλη που με συνόδευσε.
    μπράβο στον κονιτόπουλο (και φυσικά τον αντωνίου) που δίνει όλη την ουσία, πετόντας στα σκουπίδια την περιττή σοβαροφάνεια (που ταιριάζει μόνο σε αδαείς).

    ReplyDelete
  6. και φυσικά ένα ευχαριστώ και σε σένα για την προσφορά σου!

    ReplyDelete
  7. αν μπορεις ξανανεβασε το . ετσι κιαλλιως φχαριστω, η δουλια που κανεις στο μπλογκ ειναι καταπληκτικη

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
;