16 January 2014

Theologian - Some Things Have To Be Endured

 Φτασαμε αισιως στο σημειο στο οποιο ο Leech τιτλοφορει το δισκο του Some Things Have To Be Endured. Επαναλαμβανω. Ο ανθρωπος πισω απο τους αειμνηστους Navicon Torture Technologies μας κοιταζει συγκαταβατικα, σφιγγει τα χειλια σα να λεει 'καταλαβαινω ρε φιλαρακι', σκυβει μπροστα στο προβλημα μας και δινει συμβουλες. Ευτυχως λειπει το εκνευριστικο πατ-πατ στη πλατη.
 Βεβαια η επιλογη του εξωφυλλου παραλληλα με τις αυστηρα και μονο γυναικειες συμμετοχες πιθανοτατα σκιαγραφουν καποιο concept περι θηλυκοτητας, μητροτητας, προπατορικου αμαρτηματος, το στερεοτυπο της Αγιας Πορνης η τελος παντων κατι το οποιο δεν ειμαι πολυ εξυπνος να αντιληφθω, απλα ριχνω αδεια για να πιασω γεματα. 
 Μουσικα ο δισκος αποτελει το οριστικο σχισμα με τους NTT. Τα προηγουμενα Theologian ειχαν μια essence απο φορμολη. Εδω το project δινει εμφαση στην ατμοσφαιρα με πομπωδη pads και ορχηστρικα samples. Τα σποραδικα αιθερια φωνητικα μου εφεραν στο μυαλο τη Grand Guignol εκδοχη των Cocteau Twins. Μπορει απλα να εχω χαζεψει. Αλλα σας ειπα. Φτασαμε στο σημειο που δεχομαστε συμβουλες απο τον οποιονδηποτε. Ακομα και απο τον Leech.

Some Things Have To Be Endured CD (Crucial Blast - 2013)

No comments :

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
;