07 February 2011

RJF - Greater Success In Apprehension & Convictions

 Ανακαλυψα αυτο το ακατεργαστο κομματι αρνητικοτητας μεσα απο τις σελιδες του As Loud As Possible. Το αρθρο φορτωνε το βαρος της γεννησης του σουηδικου industrial πανω στους κατσιασμενους ωμους του Greater Success In Apprehension & Convictions, παιρνωντας το σκηπτρο μεσα απο τα χερια των Blood Ov Thee Christ. Μπορειτε να φανταστειτε τη συνεχεια. Παραγγελια, βρισιμο στο ταχυδρομο για τη καθυστερηση, καθαρση.
 Το πρωτο album των RJF κυκλοφορησε το 1983, χωρις το διχτυ ασφαλειας καποιας σκανδιναβικης σκηνης. Ο ηχος του πασχει απο οξεια αλλεργικη αντιδραση στις στουντιακες συνθηκες, θυμιζοντας μου εντονα το Leichenschrei και τα πρωτα singles του Monte Cazazza. Παταει ολα τα πολυχρωμα κουμπακια μεν, ακουγεται properly σκατενιο δε. Μονοτονοι ρυθμοι, αρρωστημενα synths, αστικη παρακμη κτλ κτλ που δειχνει πιο πολλα για την βαρετη καθημερινοτητα του '80, απ' οσα θα εδειχναν ολες οι κακοτυπωμενες εφημεριδες της εποχης μαζι.   
 Ενα μεγαλο μπραβο αξιζουν και οι τυμβωρυχοι της Segerhuva (που δυστυχως σταματησε προσφατα τις δραστηριοτητες της) αφου επιμεληθηκαν την επανακυκλοφορια με το καλυτερο δυνατο τροπο, σεβαστηκαν το κλιμα της ηχογραφησης και δεν κατεστρεψαν την ατμοσφαιρα με αχρειαστο remastering. 

Greater Success In Apprehension & Convictions CD (Segerhuva - 2008)

1 comment :

  1. Unsurprisingly, great stuff by these manic swedes! Thank you!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
;